Касата ПО-сицилійська

Цей торт на Сицилії традиційно вважається пасхальної солодкістю, хоча готують його вмілі господині до задоволення домочадців цілий рік. & Nbsp; Секрет його приготування в одному & ndash; треба використовувати тільки свіжі інгредієнти найвищої якості. Починайте готувати за 4,5-8,5 год до подачі.

Інгредієнти

  • свіжий сир Рікотта 500 г
  • цукор 1,5 ст.
  • темний шоколад (70% какао) 100 г
  • цитрусові цукати 120 г
  • готовий бісквіт 300-400 г
  • апельсиновий або лимонний лікер 150 мл
  • щіпка кориці
  • готовий марципан 300 г
  • цукрова пудра 300 г
  • лимонний сік

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Протріть рикотту через сито, додайте цукор. Шоколад, цукати дрібно порубати. Додайте до Рікотту півчарки лікеру і корицю, збийте в пишний крем. Додайте шоколад і цукати, акуратно перемішайте. Крок 2 Бісквіт наріжте скибками товщиною 1 см. Викладіть частиною цих скибок дно і стінки круглої форми діаметром 20-22 см. Що залишився лікер розведіть водою, щоб вийшло 2/3 ст. рідини. Змочіть половиною цієї рідини бісквіт. Крок 3 Наповніть форму кремом і покрийте залишилися скибками бісквіта. Збризніть його залишилася лікерної рідиною. Крок 4 Розкачайте досить тонко марципан, покрийте їм торт. Поставте форму в холодильник на 4-8 ч. Крок 5 Для глазурі розведіть цукрову пудру лимонним соком, щоб вийшла досить густа маса. Дістаньте торт з форми і покрийте його цукровою глазур'ю. Прикрасьте Касата залишилися цукатами. Господині на замітку

Для домашнього марципану підсушіть 250 г очищеного мигдалю в розігрітій до 120 & ndash; 140 & deg; С духовці 10 & ndash; 15 хв., Остудіть і подрібніть в борошно в кавомолці або комбайні. Змішайте мелений мигдаль з такою ж кількістю цукрової пудри, додайте білок і кілька крапель мигдальної есенції. Перемішайте до однорідності, перекладіть на робочу поверхню і вимішуйте до еластичності. Загорніть готовий марципан в плівку і зберігайте в холодильнику.

0/5 (0 Reviews)