КЕКС ВЕСНЯНИЙ (КУЛИЧ)

Весняний паску смачний і легко готується!

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • Борошно-1кг
  • Молоко-1,5 склянки
  • яйця-6 шт.
  • вершкове масло-300г
  • цукор-2 склянки
  • дріжджі-50 г
  • сіль-щіпка
  • родзинки-1 стакан
  • ваніль-1 пачка
  • Горіхи-1 стакан

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Дріжджі розпустити в теплому молоці, додати половину борошна, вимішати щоб не було грудочок. Крок 2 Кладемо в тепло для підняття. Коли підніметься додати сіль, жовтки (розтерті з цукром), ваніль, розтоплене масло, добре перемішуємо. Крок 3 Додаємо збиті в піну білки і решту борошна. Крок 4 Місимо, щоб тісто не липло до рук, і залишаємо на 1 ч. Крок 5 Коли збільшиться вдвічі додаємо ізюм (промитий і просушений). Крок 6 Формуємо паски, заповнюємо форму на 3/4 висоти. Коли підніметься, змащуємо жовтком, ставимо в духовку на 1 годину при температурі 160 ° C. Крок 7 Після випікання змащуємо збитими білками з цукром і прикрашаємо кольоровою присипкою. Корисна порада

Перед збивання білки потрібно поставити в холодильник і додати до них трошки солі.

0/5 (0 Reviews)