Буде потрібно зовсім небагато шафрану для додання великоднього пасці особливого кольору, смаку і аромату.
Інгредієнти
- пару ниток справжнього шафрану
- 50 мл світлого рому
- 900-1000 г борошна
- 250 мл вершків жирністю від 33%
- 25-30 г сухих дріжджів
- 180 г коричневого цукру Демерара
- 100 г вершкового масла
- 10 великих яєчних жовтків
- 0,5 ч. л. солі
- щіпка меленого кардамону
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 За 6 годин до приготування паски залити шафран 2-3 ст.л. рому, щільно закрити. Крок 2 Борошно просіяти. Для опари підігріти 100 мл питної води, змішати з 1/3 вершків, розчинити в них дріжджі, додати 1 ст. л. цукру і 130 г борошна, накрити плівкою і поставити в тепле місце. Крок 3 Розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі вершкове масло, розтерти з половиною склянки цукру. Крок 4 Жовтки розтерти з цукром, що залишився. Крок 5 Через 1 год, коли опара підійде, додати до неї масло, жовтки, сіль, шафран, кардамон, вершки і борошно. Ретельно вимісити тісто, залишити в теплі на 1 ч. Крок 6 Форми для пасок змастити маслом, присипати борошном. Покласти в кожну форму скачане в кулю тісто – так, щоб форма була наполовину заповнена. Залишити для підйому: тісто має зайняти не менше 3/4 висоти форми. Крок 7 Поставити форми на середню полицю розігрітій до 190 ° С духовки, накривши зверху вирізаними з пергаменту гуртками. На дно духовки помістити жароміцних ємність з водою. Випікати 45-60 хв., В залежності від розміру форми. Не допускати попадання холодного повітря на паску; не відкривати духовку в перші 25-30 хв. випікання. Повністю остиглий паску облийте глазур'ю і прикрасьте декоративною посипкою. До речі
Чи можете додати в тісто цукати, родзинки і мигдаль. Для цього родзинки і цукати залийте 50 мл рому або коньяку і залиште на 2-3 години. Мигдаль купуйте сирим і обсмажуйте самі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!