Сациві (мегрели)

Найпоширеніше за & nbsp; межами Грузії грузинське блюдо з птиці & nbsp; & mdash; сациві. Це святкове блюдо, яке готується в & nbsp; тому числі і & nbsp; на Новий & nbsp; рік, причому з & nbsp; індички, хоча часто його готують з & nbsp; курки. & Nbsp;

 сациві (мегрели)

Інгредієнти

  • 1 патрання жирна курка або індичка вагою до 2 кг
  • 500-800 г очищених волоських горіхів
  • 1 кг цибулі
  • 4-8 зубчиків часнику
  • великий пучок кінзи
  • 1 ст. л. білого винного оцту
  • 1 ст. л. меленого імеретинського шафрану
  • 1 ст. л. меленого коріандру
  • 1 ст. л. свежемолотого чорного перцю
  • мелена кориця на кінчику ножа
  • 2-6 бутонів гвоздики
  • сіль
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> вершкове масло для змазування

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Покладіть птицю у велику каструлю, залийте холодною водою так, щоб птах була закрита на 3-4 см. Доведіть до кипіння на сильному вогні, зніміть піну, зменшіть вогонь до невеликого і варіть 1,5 ч. Постарайтеся не переварити: птах не повинна розвалюватися. Готову птицю вийміть з бульйону і покладіть остигати. Бульйон теж остудіть і поставте в холодильник до утворення скоринки жиру на поверхні. Крок 2 Змастіть остигнула птицю вершковим маслом і поставте в розігріту до 190 ° С духовку підрум'янюватися на 30 хв. – не забудьте поставити туди ж мисочку з водою, щоб м'ясо залишалося соковитим. Готову птицю вийміть з духовки, остудіть і наріжте акуратними однаковими шматочками. Крок 3 Наріжте цибулю кубиками – максимально дрібно. Зберіть жир з бульйону, викладіть в сковорідку і обсмажити в ньому лук на слабкому вогні до прозорості, 10 хв. Крок 4 стелі кінзу в ступці і відіжміть сік через марлю (або перейдіть в блендері до отримання однорідної рідкої кашки, і вже цю кашку покладіть в складену в декілька шарів марлю і відіжміть сік). Крок 5 Сміливі в борошно волоські горіхи, ретельно перемішайте з перцем, коріандром, імеретинським шафраном і соком кінзи. Розітріть в керамічної ступці гвоздику (за смаком) з сіллю, додайте корицю і змішайте з горіхами. Крок 6 Розведіть горіхи ополоником остиглого бульйону в кашку. Розітріть в ступці часник із сіллю до абсолютно однорідної маси, додайте до горіхів і перемішайте. Крок 7 Поставте на середній вогонь каструлю з 6-8 склянками процеженного бульйону (бульйон не знадобиться). Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь і порціями викладіть горіхову масу – постійно помішуючи, щоб горіхи НЕ злиплися. Коли все горіхи додані, доведіть масу до кипіння, готуйте 2-3 хв. Додайте цибулю і знову доведіть до кипіння. Потім покладіть нарізану птицю, доведіть до кипіння, влийте оцет і покладіть лавровий лист. Крок 8 Перевірте сациві на сіль і гостроту, готуйте на маленькому вогні 5 хв., Вимкніть, і нехай постоїть під кришкою не менше 10 хв. Подавати блюдо можна гарячим або остиглим з гарячою кукурудзяною кашею гомі (див. Стор. 70) – саме разом з нею розкривається вся принадність смаку сациві.

0/5 (0 Reviews)