Салат Гранатовий браслет з куркою в наш час переживає нову хвилю популярності. Та таку, що ось-ось потіснить всенародно улюблені олів'є і оселедець під шубою! Ми вирішили дати свою версію & laquo; браслета & raquo ;, зрозуміло, зберігши класичну ідею подачі. Якщо ви хочете зробити смак салату з куркою ніжнішим і вишуканим, замініть третину майонезу для соусу густої жирної сметаною (не менше 40%) і додайте в нього по чайній ложці лимонного соку і тертої на дрібній тертці цедри. До речі, куряче філе можна не смажити, а запікати в духовці, загорнувши у фольгу разом з чебрецем і часником.
Інгредієнти
- 400 г філе курячої грудки
- 4 яйця
- 1 гранат
- 400 г буряка
- 300 г картоплі
- 300 г моркви
- 1 середня червона солодка цибулина
- маленький пучок кропу
- 2 зубчики часнику
- 5 гілочок чебрецю
- 250 г майонезу
- лимонний сік
- оливкова олія
- сіль
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для салату гранатовий браслет з куркою відваріть буряк, моркву і картоплю окремо в киплячій підсоленій воді до готовності або приготуйте на пару. Остудіть, очистіть. Натріть овочі на дрібній тертці. Крок 2
зваріть яйця круто, остудіть, очистіть. Дрібно наріжте. Крок 3
Очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і збризніть лимонним соком. Наріжте кріп. Очистіть гранат. Крок 4
куряче філе наріжте маленькими кубиками. Часник роздушіть ножем і очистіть. Додайте його в розігріту сковороду з оливковою олією і смажте 1 хв. до появи аромату. Крок 5
Покладіть в сковороду куряче м'ясо і чебрець і смажте на сильному вогні, помішуючи, до готовності, 5 хв. Зніміть з вогню і остудіть. Видаліть часник і гілочки чебрецю. Крок 6
У центр блюда поставте стакан. Салат гранатовий браслет з куркою викладається шарами по колу. Крок 7
Першим шаром викладіть картоплю. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Крок 8
Другий шар – морква. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Крок 9
Третій шар – курка, на неї викладіть цибулю і кріп. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Крок 10
Потім шар яєць. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Крок 11
Наступний шар – буряк, вона повинна закрити салат з усіх боків. Трохи посоліть, поперчіть і змастіть майонезом. Крок 12
Добре утрамбуйте салат, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 3 ч. Потім акуратно вийміть склянку. Щільно покрийте всю поверхню салату гранатом і знову приберіть в холодильник на 3 ч. Корисна порада
Використати зерна з граната для салату Гранатовий браслет можна дуже простим способом. Зріжте горизонтально верхівку плоду, потім вздовж білих прожилок зробіть прорізи. Переверніть гранат над мискою і рішуче постукивайте по ньому ложкою. Насіння випадуть в ємність без особливих зусиль.
До речіСалат & nbsp; Гранатовий браслет з куркою можна подати і в міні-форматі: просто розкладіть інгредієнти страви & nbsp; по тарілках, промажте соусом і прикрасьте. Тоді кожен гість отримає свою особисту порцію цього чудового салату.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!