ШОКОЛАДНО-вершковий ВЕЛИКДЕНЬ

Сирна паска, яка вийде у Вас обов'язково смачною і ніжною.

Така різна Пасха x Інгредієнти

  • жирний сир 600 г
  • вершкове масло кімнатної температури 85 г
  • вершки 33-35% 450 мл
  • темний шоколад 150 г
  • цукрова пудра 5 ст. л.
  • мигдальний горіх – опціонально 100 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготувати шоколадний ганаш. Шоколад крупно порубати ножем, покласти в посуд для мікрохвильової печі, влити 70 мл вершків і нагріти імпульсами по 15 с до плавлення шоколаду. Перемішати до однорідності. Горіхи порубати. Крок 2 Сир розділити на 2 частини по 300 г, розім'яти виделкою. Вершки (обов'язково холодні) збити міксером до твердих піків. Крок 3 Приготувати вершковий шар паски. В одну чашу з сиром додати 2/3 частини збитих вершків, половину вершкового масла (45г) і 3 ст. л. цукрової пудри. Перемішати і пробити занурювальним блендером до однорідності, опціонально додати половину рубаних горіхів. Крок 4 Приготувати шоколадний шар паски. До другої частини сиру вмішати розтоплений шоколад, вершкове масло, збиті вершки і 2 ст. л. цукрової пудри. Ретельно перемішати і пробити занурювальним блендером до однорідності, додати решту горіхи. Крок 5 Підготовлену посуд для паски вистелити злегка вологою марлею, так, щоб залишилися вільні краю. Викласти сирну масу, чергуючи шоколадний і вершковий шари. Накрити вільними краями марлі. Крок 6 Пасхи в посуді помістити під гніт (наприклад, встановити стакан з невеликою кількістю води) на 2-3 години при кімнатній температурі, після чого прибрати гніт, злити виділилася сироватку і помістити паски в холодильник на 8-10 годин або на ніч. Крок 7 Перед подачею вийняти паски з форм, акуратно зняти марлю і декорувати рубаними горіхами, збитими вершками, рідким медом або шоколадним ганаш. Корисна порада

Приготуйте трохи більше шоколадного ганаша, щоб декорувати паски при подачі. Для зручності роботи ганаш можна розтопити в мікрохвильовій печі до температури близько 30 градусів.

0/5 (0 Reviews)