СВИНИНА з грушею і ароматні трави

Свинина з фруктами, яблуками або грушами – це корисно і не менш смачно, ніж свинина з картоплею. До свинини з грушами ми пропонуємо приготувати ще й грушевий соус, щоб було дуже смачно.

Інгредієнти

  • 600 г свинячої вирізки
  • 2 зубчики часнику
  • 30 мл оливкової олії + ще трохи
  • 3 міцні зимові груші + 1 стигла і м'яка для соусу
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 3 цибулини шалот
  • 30 г вершкового масла
  • 100 мл м'ясного бульйону
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 ч. л. борошна

  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Оливкова олія (30 мл) змішайте з дрібно нарізаним часником, листочками чебрецю, сіллю і перцем. Повапните свинячу вирізку маринадом, покладіть в миску, накрийте і залиште на 15 хв. Крок 2 Очистіть шалот, наріжте на четвертинки. Розігрійте в сковороді трохи оливкового масла і викладіть на неї вирізку разом з шалот. Коли шалот підрум'яниться, перекладіть його на тарілку. Крок 3 Вирізку обсмажте з усіх боків до золотистого кольору і перекладіть на застелений пергаментом деко. Запікайте м'ясо в розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хв. Крок 4 Тверді груші наріжте великими часточками, видаліть серцевину. М'яку грушу очистіть від шкірки і серцевини і подрібніть блендером в пюре. Крок 5 З сковорідки, де смажилася свинина, видаліть залишки зелені і часнику, щоб вони не горіли, додайте ще трохи оливкового масла, розігрійте і обсмажуйте часточки груш, пару раз перевернувши, до золотистої скоринки, 5-7 хв. Перекладіть на тарілку. Крок 6 У сковороді з-під груш розтопіть вершкове масло, додайте борошно і злегка обсмажте. Додайте грушеве пюре і прогрійте, ретельно розтираючи лопаткою, щоб не було грудочок, посоліть, поперчіть. Влийте в сковороду бульйон, доведіть до кипіння і уварюють соус на середньому вогні, помішуючи, пару хвилин. Крок 7 Свинину наріжте поперек волокон скибочками і подавайте з часточками груш і шалот, полив грушевим соусом.

0/5 (0 Reviews)