Сирна паска З АПЕЛЬСИНОВИМ ЖЕЛЕ І СОУСОМ З Кагор

А ось кому не просто сирну паску, а паску з радісним помаранчевим желе і соусом з & nbsp; кагору?! & Nbsp;
Для такого десерту можна використовувати тільки закриту форму, традиційна пасочніци не підійде. Прослаівая паску кружками апельсинів, їх треба обов'язково закріплювати розчином соку з желатином. Після того як шар з сиру і апельсинів зібраний, дайте йому застигнути і тільки потім викладайте наступний шар. Якщо соус здався вам занадто солодким, додайте в нього чайну ложку бальзамічного оцту: це додасть страві новий акцент.

Інгредієнти

  • відважені сир жирністю 9% – 800 г
  • цедра апельсинова – 1 ст. л.
  • цукор ванільний – 1 ст. л.
  • желатин – 20 г
  • вершки жирністю від 33% – 500 мл
  • цукор – 100-125 г
  • яйце – 1 шт.
  • апельсини, краще червоні – 4-5 шт.

Для соусу:

  • кагор – 350-400 мл
  • цукор дрібний – 160 180 г
  • кориця – 1 паличка
  • гвоздика – 2-3 бутона

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для паски сир протерти через сито, змішати з цедрою і ванільним цукром, охолодити протягом 30 хвилин. Крок 2 10-12 г желатину змішати з 4 ст. л. холодної води, дати набрякнути 10 хвилин. Крок 3 Сливки і цукор змішати з желатином, прогріти на малому вогні до повного розчинення желатину. Процідити через марлю, додати яйце і збити. Охолоджений сир швидко збити і, при безперервному помішуванні, влити в нього теплу вершкову суміш. Крок 4 Керамічну або силіконову форму сполоснути холодною водою, викласти в неї сирну масу, розрівняти верх і прибрати в холод на 6-8 годин. Крок 5 З 2 апельсинів вичавити сік, інші ретельно очистити, видаляючи білі волокна з м'якоті, нарізати тонкими кружальцями. Кожен гурток обсушити паперовим рушником від надлишків соку. Крок 6 Змішати желатин, 100 мл холодної води і апельсиновий сік, дати желатину набрякнути, потім прогріти суміш майже до кипіння. Остудити, але не дати застигнути. Крок 7 Сирний десерт вийняти з форми, розрізати мокрим гарячим ножем поперек на три рівні частини. Повернути шари в форму, прокладаючи кожен шар апельсиновими кружками. Верхній шар повинен бути апельсиновий. Облити десерт підготовленим желе. Повернути в холодильник на 1-3 години. Крок 8 Для соусу кагор з цукром, розламаною корицею і гвоздикою, помішуючи, довести до кипіння, варити на середньому вогні до невеликого загустіння 5-10 хвилин. Остудити до кімнатної температури. Процідити. Подавати з паскою.

0/5 (0 Reviews)