ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З гніздечка

За цим рецептом печу паски вже кілька років і кожен раз виходить ароматний, смачний, ніжний паску, яким я пригощаю близьких і друзів.

 ВЕЛИКОДНІЙ кУЛИЧ З гніздечка

паска x Інгредієнти

  • 6,5 склянок борошна
  • 2 пакетика сухих дріжджів (або 50 г свіжих)
  • 1,5 склянки теплого молока
  • 300 г розтопленого вершкового масла
  • 6 яєць
  • 2 склянки цукру
  • 0,5 ч. Л. солі
  • терта цедра 1 лимона
  • терта цедра 1 апельсина
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г родзинок
  • для прикраси:
  • сирний крем
  • 100 г цукрової пудри
  • сік половини лимона
  • 0,5 плитки темного шоколаду
  • 0,5 ч. л. куркуми
  • 1 пакетик кондитерської посипання
  • 1 пакетик марципану

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З гніздечка

Борошно просіяти в миску, додати сухі дріжджі. Молоко підігріти, вершкове масло розтопити. Крок 2

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З гніздечка

Жовтки відокремити від білків і розтерти з 1 склянкою цукру до білого кольору. Білки збити з цукром, що залишився в міцну піну. Крок 3

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З гніздечка

До борошна додати тепле молоко, розтоплене масло, жовтки і ретельно вимісити. Додати білки і обережно ввести їх в тісто. Тісто накрити плівкою, поставити в тепле місце і дати підійти 2 рази (по 1,5 години). Після додати терту цедру, горіхи, родзинки і перемішати. Тісто розкласти по формах, заповнюючи їх до половини і поставити в розігріту до 180 градусів і випікати близько 1 години. Крок 4

ВЕЛИКОДНІЙ КУЛИЧ З гніздечка

Готову паску остудити, в центрі вирізати невелике заглиблення. З цукрової пудри і лимонного соку приготувати помадку. Частина помадки відкласти і додати для кольору куркуму. Покрити паску білою помадкою, прикрасити посипкою. З марципану зробити “яєчка” і покрити кольоровий помадкою. Поглиблення заповнити сирним кремом, з наструганного шоколаду оформити гніздечко і укласти марципанові яйця. Поставити в холодильник трохи застигнути. Господині на замітку

Для сирного крему необхідно в блендері змішати 1 пачку сиру з невеликою кількістю вершків і ванільного цукру (за смаком).

0/5 (0 Reviews)