За цим рецептом печу паски вже кілька років і кожен раз виходить ароматний, смачний, ніжний паску, яким я пригощаю близьких і друзів.
паска x Інгредієнти
- 6,5 склянок борошна
- 2 пакетика сухих дріжджів (або 50 г свіжих)
- 1,5 склянки теплого молока
- 300 г розтопленого вершкового масла
- 6 яєць
- 2 склянки цукру
- 0,5 ч. Л. солі
- терта цедра 1 лимона
- терта цедра 1 апельсина
- 100 г волоських горіхів
- 100 г родзинок
- для прикраси:
- сирний крем
- 100 г цукрової пудри
- сік половини лимона
- 0,5 плитки темного шоколаду
- 0,5 ч. л. куркуми
- 1 пакетик кондитерської посипання
- 1 пакетик марципану
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Борошно просіяти в миску, додати сухі дріжджі. Молоко підігріти, вершкове масло розтопити. Крок 2
Жовтки відокремити від білків і розтерти з 1 склянкою цукру до білого кольору. Білки збити з цукром, що залишився в міцну піну. Крок 3
До борошна додати тепле молоко, розтоплене масло, жовтки і ретельно вимісити. Додати білки і обережно ввести їх в тісто. Тісто накрити плівкою, поставити в тепле місце і дати підійти 2 рази (по 1,5 години). Після додати терту цедру, горіхи, родзинки і перемішати. Тісто розкласти по формах, заповнюючи їх до половини і поставити в розігріту до 180 градусів і випікати близько 1 години. Крок 4
Готову паску остудити, в центрі вирізати невелике заглиблення. З цукрової пудри і лимонного соку приготувати помадку. Частина помадки відкласти і додати для кольору куркуму. Покрити паску білою помадкою, прикрасити посипкою. З марципану зробити “яєчка” і покрити кольоровий помадкою. Поглиблення заповнити сирним кремом, з наструганного шоколаду оформити гніздечко і укласти марципанові яйця. Поставити в холодильник трохи застигнути. Господині на замітку
Для сирного крему необхідно в блендері змішати 1 пачку сиру з невеликою кількістю вершків і ванільного цукру (за смаком).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!