Зміст
Інгредієнти
Для закуски з норвезького оселедця під соусом з журавлини | |
---|---|
Філе норвезького оселедця | 200 г |
Журавлина (свіжа або заморожена) | 100 г |
Цукор | 2 ст.л. |
Апельсиновий сік | 50 мл |
Мед | 1 ч.л. |
Свіжа зелень (петрушка або кріп) | для прикраси |
Для канапе з оселедцем | |
Філе оселедця | 200 г |
Чорний хліб або багет | 10-12 скибочок |
Вершковий сир або масло | 100 г |
Лимон | 1 шт (для прикраси) |
Кріп | для прикраси |
Як приготувати (покроковий рецепт)
Закуска з норвезького оселедця під соусом з журавлини
- Приготуйте журавлинний соус. У невеликій каструлі змішайте журавлину, цукор і апельсиновий сік. Варіть на середньому вогні, поки журавлина не стане м’якою і не розвариться. Додайте мед і перемішайте.
- Збийте соус. Перетріть соус блендером до однорідності та дайте йому охолонути.
- Підготуйте оселедець. Наріжте філе оселедця на невеликі шматочки.
- Подайте закуску. Викладіть шматочки оселедця на тарілку та полийте журавлинним соусом. Прикрасьте свіжою зеленню для кольору.
Канапе з оселедцем
- Підготуйте хліб. Наріжте чорний хліб або багет на маленькі скибочки для канапе.
- Намажте хліб. Намажте кожен шматочок хліба тонким шаром вершкового сиру або масла.
- Додайте оселедець. Наріжте філе оселедця на невеликі шматочки та покладіть по одному шматочку на кожен скибочку хліба.
- Прикрасьте канапе. Додайте тонкий шматочок лимона та гілочку кропу на кожне канапе для свіжого смаку та аромату.
Смачного! Ці закуски ідеально підходять для святкового столу, даруючи вашим гостям вишукане поєднання смаків норвезького оселедця та журавлинного соусу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!