Можливо, такий рецепт жульєну з курки вам здасться занадто складносурядні і довгим. Але якщо ви перевірите цей варіант в справі, то переконаєтеся, що він не має нічого спільного з & laquo; швидким & raquo; & Mdash; з печериць з курячим філе в сметанному соусі. Завдяки сушеним білим грибам жюльєн набуває особливого, просто запаморочливий аромат, а хороший курячий бульйон додає смаку насиченість і глибину. Будьте впевнені: після дегустації страви гості попросять точно поділитися його рецептом! До речі, якщо є можливість, додайте в соус тертий пармезан, і тоді ви отримаєте жюльєн з курки з грибами воістину ресторанного рівня. & Nbsp;
Інгредієнти
- сушені білі гриби – 100 г
- курка вагою близько 1,2 кг – 1 шт .
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- вершкове масло – 50 г
- борошно – 3 ст. л.
- твердий сир – 150 г
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготуйте гриби для жульєну з куркою. Залийте їх 2 л теплої води і залиште на 2 години. Процідіть настій через кілька шарів марлі в чисту каструлю, гриби ретельно промийте. Крок 2
Підготуйте курку для жульєну. Вимийте її, помістіть в каструлю і залийте гарячою водою так, щоб вона покрила курку шаром в 2 см. Швидко доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть 1 годину. Крок 3
готову курку для жульєну обережно перекладіть на тарілку і дайте охолонути. М'якоть відокремте від кістки і шкіри, потім дрібно наріжте. Бульйон процідіть через кілька шарів марлі, 500 мл з'єднайте з 500 мл грибного настою. Крок 4
Лук для жульєну очистіть і порубаєте. У глибокій сковороді нагрійте половину масла. Помішуючи, підрум'яньте цибулю. Додайте нарізані гриби і смажте до золотистого кольору. Перекладіть до курячої м'якоті і перемішайте. Крок 5
У сковороді, де смажилися гриби з цибулею, нагрійте масло, що залишилося і, помішуючи, обсмажте борошно. Залийте сумішшю бульйону і грибного настою. Варіть соус для жульєну, помішуючи, 5 хвилин. Посоліть і поперчіть. Крок 6
соусом залийте гриби з цибулею і куркою. Сир натріть на дрібній тертці або середньої. Додайте до приготовленої раніше суміші і ретельно перемішайте. Крок 7
Гриби з цибулею і куркою в соусі розподіліть по кокотницах і помістіть на деко. Духовку нагрійте до 200 & deg; C. Жюльєн запікайте близько 7-10 хвилин. На стіл подайте гарячим. Корисна порада
Жюльєн з курки можна приготувати і з замороженими білими грибами. Попередньо відваріть їх протягом 10 хвилин, відкиньте на друшляк, промийте, дрібно наріжте і використовуйте за рецептом.
До речіЯкщо соус для жульєну з курки вийшов дуже рідким, дайте йому трохи охолонути, додайте в нього трохи свіжої жирної , некислим сметани і вже потім перемішайте з іншими інгредієнтами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!